Vesimeloni Kalorit – Paljonko 100 g Vesimelonia Sisältää Energiaa?

vesimeloni kalorit

Vesimeloni Kalorit

Vesimeloni (Citrullus lanatus) on suuri päältä vihreän kirjava ja sisältä punaista hedelmälihaa sisältävä hedelmä, joka on alun perin lähtöisin Etelä-Afrikasta. Se on kesäkurpitsan, kurpitsan ja kurkun sukulaiskasvi.

Kuten nimikin kertoo, vesimeloni on täynnä vettä ja ravinteita, se sisältää hyvin vähän kaloreita ja on poikkeuksellisen virkistävä, joten se sopii hyvin myös laihduttajan ruokavalioon.

Vesimelonia syödään pääasiassa tuoreena, mutta sitä voi myös jäädyttää, tehdä mehuksi tai lisätä erilaisiin smoothieihin.

Vesimeloni koostuu pääasiassa vedestä (jopa 90–95%) ja hiilihydraateista (7,5%). Siinä on erittäin vähän rasvaa, proteiineja ja kaloreita.

Vesimeloni Kalorit ja Ravintosisältö

100 grammaa vesimelonia sisältää:

 • Kalorit 37 kcal
 • Hiilihydraatit 7,2 g
 • Proteiinit 0,9 g
 • Rasvaa 0,1 g
 • Kalsiumia 7 mg
 • Kaliumia 100 mg
 • Fosforia 10 mg
 • Magnesiumia 8 mg
 • A-, B- ja C-vitamiineja
 • Paljon karotenoideja

 

9 Vesimelonin mahdollista terveyshyötyä:

 1. Koska vesimeloni on hyvin vesipitoinen, se on hyvä janon sammuttaja ja antaa elimistölle sen kaipaamaa nestettä.
 2. Vesimelonin sisältämä vesi ja kuidut ovat hyväksi suolen toiminnalle.
 3. Vesi ja hedelmän sisältämä C-vitamiini edistävät ihon hyvinvointia.
 4. Vesimelonin korkea kalium-pitoisuus edistää myös sydämen ja lihaksiston terveyttä.
 5. Kalium poistaa kehosta liiallista natriumia ja voi auttaa laskemaan verenpainetta.
 6. Vesimelonin sisältämä lykopeeni voi pienentää aivoinfarktin riskiä. Lykopeeni antaa vesimelonille myös sen punaisen värin.
 7. Sen sisältämä koliini voi auttaa parantamaan unen laatua.
 8. Lykopeeni voi auttaa tehostamaan vastustuskykyä.
 9. Vesimelonin sisältämä sitrulliini voi auttaa verenkierrossa.

Vesimeloni ja Laihdutus

Vesimeloni sopii terveyshyötyjen ja vähäisen kalorimääränsä ansiosta mainiosti laihduttavaan ja vähäenergiseen ruokavalioon.

Netistä löytyy myös tietoja siitä, että vesimelonin sisältämä arginiini-aminohappo voi auttaa polttamaan rasvaa, joten senkin puolesta tämä vesipitoinen herkku soveltuu hyvin laihduttajan ruokalistalle.

 

Yleisiä Kysymyksiä Vesimelonista

Kysymys: Miten vesimeloni säilytetään?

Vastaus: Vesimeloni säilyy kokonaisena huoneenlämmössä noin 10 päivää. Leikattu hedelmä alkaa huoneenlämmössä kuivua melko nopeasti.

Kysymys: Kuinka kauan vesimeloni säilyy jääkaapissa?

Vastaus: Leikattu vesimeloni säilyy tuorekelmulla vuorattuna jääkaapissa noin 3-4 päivää. Puolikkaan vesimelonin säilytys tapahtuu parhaiten siten, että laitat leikattuun pintaan tuorekelmua ja säilytät sen jääkaapissa. Myös leikatut palat kannattaa säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Kysymys: Onko vesimelonin siemenet syötäviä?

Vastaus: Vesimelonin siemenet ovat syötäviä sellaisenaan. Kiinassa vesimelonin siemenet ovat erittäin suosittuja ja niitä myydään paahdettuina ja maustettuina. Monet eivät kuitenkaan pidä siemenistä ja jättävät ne syömättä.

Kysymys: Onko vesimelonin kuori myrkyllinen?

Vastaus: Vesimelonin kuori ei ole myrkyllistä. Ihminen voi syödä myös kuoret. Kuori kannattaa kuitenkin pestä hyvin, jos sen aikoo syödä. Ulkomailla kuoria syödään eri tavoin valmistettuina ja kuoresta voi valmistaa myös pikkelssiä. Koiralle kuorta ei suositella.

Kysymys: Sopiiko vesimeloni laihduttajalle?

Vastaus: Se sopii laihduttajalle erittäin hyvin, koska sen energiapitoisuus on pieni. Vesimeloni kalorit ovat 37 kcal/100 grammaa, joten laihduttaja voi käyttää sitä monin eri tavoin.

 

2 Helppoa Vesimeloni Reseptiä Laihduttajalle

1. Grillaa vesimeloni viipaleet grillissä. Jos haluat korostaa makua, niin ripaus hyvää sormisuolaa lisää makua.

Tarjoa ja syö vaikka grillatun pihvin tai kanafileen kera.

 

2. Helppo jäätelön korvike helteiseen kesäpäivään.

Leikkaa vesimelonista jäätelötikkuun sopivia lohkoja ja työnnä niihin jäätelötikku. Laita tikut erillään toisistaan pakastimeen noin 1-3 tunniksi ja syö kohmeisina kuten mehujääpuikot. Näistä tykkäävät myös lapset ja näitä voi syödä myös ilman jäädytystä, kuten allaolevassa videossa.

 

Vesimeloni on siis todellinen laihduttajan hedelmä, koska se sisältää vähän energiaa, on vesipitoinen ja siitä saa myös monia muita tärkeitä ravintoaineita, kuten lykopeenia ja C-vitamiinia. Vesimeloni kalorit 100 g sisältää 37 kilokaloria, joten käytä vesimelonia kun haluat laihduttaa ja olet vähäenergisellä dieetillä.

 

Artikkelit tiedot ja lähteet:
mtvuutiset.fi/ei koiralle näitä
fineli.fi
health.com/ about watermelon
today.com/ watermelon tips
wikipedia/ Vesimeloni
kuvan alkuperä: pixabay