Viinirypäle Kalorit ja Ravintosisältö – Laihdutus ja Terveellisyys

 

viinirypäle kaloritPaljonko viinirypäleissä on kaloreita?

Kuvassa herkullisen näköisiä punaisia viinirypäleitä – katso alta viinirypäleen kalorit!

Viinirypäle Kalorit

 • Sadassa grammassa viinirypäleitä on energiaa noin 70 kcal (tietojen lähde: finell.fi ).

Finellin tilastoissa kivineen punnittujen vihreiden ja tummien viinirypäleiden kalorimääräksi on saatu 70 kcal/100g.
Kun taas kivettömien rypäleiden kalorimäärä on hieman suurempi eli 74 kcal/100 g.

Hiilihydraatteja viinirypäleissä on noin 15 grammaa sadassa grammassa.

Kaloreiden laskennassa on käytetty tuoreita viinirypäleitä.

 

Viinirypäle ravintosisältö

Lähteenä :USDA – huomioi, että ravintosisältö voi hieman vaihdella, koska siihen vaikuttavat erilaiset kasvuolosuhteet.

Määrä 100 g, eli 100 g viinirypäleitä sisältää keskimäärin:

 • Kalorit (kcal) 66, huom. hieman pienempi kun Finellin 70 kcal/100g.
 • Lipidi 0,4 g
 • Tyydyttynyt rasvahappo 0,1 g
 • Kolesteroli 0 mg
 • Natrium 2 mg
 • Kalium 191 mg
 • Hiilihydraatti 17 g (hieman poikkeava Finellin tietoihin).
 • Ravintokuitu 0,9 g
 • Sokeri 16 g
 • Proteiini 0,6 g
 • C-vitamiini 4 mg Kalsium 14 mg
 • Rauta 0,3 mg D-vitamiini 0 IU
 • B6-vitamiini 0,1 mg Kobalamiini 0 µg
 • Magnesium 5 mg

Viinirypäleet laihduttamisessa:

Viinirypäleet voivat olla osa terveellistä painonhallintaa, kun niitä nautitaan kohtuullisesti. Tässä muutamia tapoja, joilla viinirypäleet voivat vaikuttaa painonhallintaan:

 1. Alhainen energiatiheys: Viinirypäleet ovat suhteellisen vähäkalorinen välipala verrattuna moniin muihin teollisiin herkkuihin nähden. Niissä on luonnollista sokeria, mutta samalla ne tarjoavat kuitua ja muita ravintoaineita, mikä voi auttaa täyttämään vatsaa pienemmällä kalorimäärällä.
 2. Makeanhimoa hillitsevä vaihtoehto: Viinirypäleet ovat makeita luonnollisesti, mikä tekee niistä terveellisemmän vaihtoehdon makeanhimoon. Niiden makeus voi tyydyttää makeannälkää ilman, että tarvitsee turvautua epäterveellisiin herkkuihin.
 3. Kuitupitoisuus: Viinirypäleet sisältävät kuitua, mikä edistää kylläisyyden tunnetta ja auttaa pitämään nälän kurissa. Tämä voi auttaa vähentämään ylimääräisten kaloreiden saantia.
 4. Vitamiinit ja antioksidantit: Viinirypäleet tarjoavat keholle vitamiineja ja antioksidantteja, jotka voivat tukea yleistä terveyttä. Terveellinen keho toimii paremmin myös painonhallinnan näkökulmasta.

 

Viinirypäleen terveyshyödyt:

 1. Antioksidantit: Viinirypäleissä olevat antioksidantit, kuten resveratrooli, voivat auttaa suojaamaan soluja vapailta radikaaleilta, mikä edistää yleistä terveyttä ja voi vähentää tulehdusta elimistössä.
 2. Sydämen terveys: Resveratrolin uskotaan edistävän sydämen terveyttä. Se saattaa auttaa alentamaan verenpainetta ja parantamaan verisuonten toimintaa, mikä voi vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä.
 3. Ruokavalion kuitu: Viinirypäleet ovat hyvä kuidun lähde, mikä tukee terveellistä ruoansulatusta ja auttaa ylläpitämään tasapainoista verensokeritasoa.
 4. Immuunijärjestelmän tuki: Viinirypäleiden sisältämät vitamiinit ja antioksidantit voivat tukea immuunijärjestelmää ja auttaa kehoa torjumaan infektioita.
 5. Energiaa: Luonnollinen sokeri viinirypäleissä tarjoaa nopeasti käytettävää energiaa, mikä tekee niistä terveellisen välipalan vaihtoehdon.

Erityisesti tumma viinirypäle sisältää resveratrolia

Resveratroli on fenoliyhdiste, joka esiintyy monissa kasveissa ja sitä myydään myös ravintolisänä. Sillä uskotaan olevan monia terveyshyötyjä, kuten syöpää, virustauteja, vanhenemista ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Lisäksi se voi suojata hermosoluja. Resveratrolia löytyy erityisesti punaisista ja sinisistä viinirypäleistä ja viininlehdistä. Sitä löytyy paljon myös karpalosta ja puolukasta, sekä esim. mustikasta ja tummasta suklaasta. Ranskalaisten matalaa sydän- ja verisuonitautien esiintyvyyttä on selitetty osittain runsaalla punaviinin kulutuksella, josta he saavat resveratrolia. wikipedia/Resveratroli

 

Kysymyksiä ja vastauksia:

Lihottaako viinirypäleet? Onko ne lihottavia? Viinirypäleet sisältävät luonnollista sokeria, mikä voi lisätä kalorien saantia. Liiallinen sokerin saanti voi johtaa lihomiseen. Kuitenkin kohtuullisina määrinä ne voivat olla osa terveellistä ruokavaliota tarjoten samalla kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja, mikä ei välttämättä johda lihomiseen. Kaikki riippuu kokonaisesta ruokavaliosta ja elämäntavoista.

Tumma viinirypäle kalorit? Tumman ja vihreän viinirypäleen kalorimäärää ei voi selkeästi erottaa toisistaa, koska molempien rypäleiden ravintoarvot ja sokeripitoisuus vaihtelevat riippuen kasvuolosuhteista. Makeampi rypäle sisältää enemmän kaloreita ja energiaa.

Paljonko viinirypäleissä on sokeria? Viinirypäleen sisältämä sokeri on nähtävissä hiilihydraattipitoisuudesta, joka on noin 15-17 grammaa per 100 grammaa viinirypälettä.

Voiko laihduttaja syödä viinirypäleitä? Kyllä voi. Syötävä määrä pitää tietysti suhteuttaa muuhun syömiseen ja ruokavalioon. Jos laihdutat ketodieetillä tai vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, niin laske erityisen tarkkaan, paljonko voit syödä viinirypäleitä.

Onko viinirypäleet terveellisiä? Katso tämän artikkelin terveyshyödyt kohta. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että viinirypäleet ovat terveellinen lisä ruokavalioon, samoin kuin muutkin hedelmät, marjat ja kasvikunnan tuotteet.

Paljonko yksi viinirypäle painaa? Yksi viinirypäle painaa yleensä noin 5–6 grammaa.

 

Loppuyhteenveto

Viinirypäleiden kalorit vaihtelevat tyypin mukaan, mutta yleisesti ottaen ne ovat ravitseva ja terveellinen välipala. Sadassa grammassa viinirypäleitä on keskimäärin noin 70 kcal, kun taas kivettömien rypäleiden kalorimäärä on hieman suurempi, eli 74 kcal/100 g. Viinirypäleissä on noin 15 grammaa hiilihydraatteja sadassa grammassa.

Ravintosisällön perusteella viinirypäleet voivat olla osa terveellistä painonhallintaa, kun niitä nautitaan kohtuullisesti. Niiden alhainen energiatiheys, makeanhimoa hillitsevä vaikutus, kuitupitoisuus sekä vitamiinit ja antioksidantit tekevät niistä terveellisen vaihtoehdon. Erityisesti tumma viinirypäle sisältää resveratrolia, jolla uskotaan olevan monia terveyshyötyjä.

Lopuksi, viinirypäleet voivat olla osa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota, ja niiden sopivuus riippuu yksilöllisistä ravitsemustarpeista sekä kokonaisvaltaisesta ruokavalion ja elämäntapojen hallinnasta. Muista kuitenkin, että liiallinen sokerin saanti voi johtaa lihomiseen, joten nauti viinirypäleitä kohtuudella.