Miksi Laihdutus On Niin Vaikeaa?

miksi en laihdu

Miksi En Laihdu?

Miksi En Laihdu?

Monet kyselevät miksi en laihdu? tai miksi laihdutus ei käynnisty, onnistu tai on vaikeaa?

Vastauksia ja tekijöitä on useita, jotka vaikuttavat meidän jokaisen laihtumistuloksiin. Suurimpia syitä ovat meidän jokaisen oma aineenvaihdunta, motivaatio ja menetelmä, jolla painonpudotukseen pyritään.

Aineenvaihdunta ja Säästöliekki Laihdutuksessa

Ehkäpä johtuen vuosituhansien evoluutiosta – on ihmisiin rakennettu sisäinen aineenvaihdunnan mekanismi, joka pyrkii varastoimaan ylimääräistä syötyä energiaa talteen pahojen päivien varalle.

Lisäksi elimistömme menee herkästi myös ns. säästöliekille silloin, kun ravintoa on tarjolla vähemmän. Tämän takia usein laihduttamisen alussa tuntuu siltä, että laihtuminen on nopeaa, mutta sitten painon pudotusta ei tapahdukaan enää niin nopeasti kuin alussa. Syynä voi siis olla elimistön meneminen säästöliekille.

Laihduttajan onkin siis varauduttava pitempiaikaiseen laihdutukseen sekä elämäntapojen muutokseen, jotta tavoiteltu tulos saavutetaan.

Erilaiset pitempiaikaiset dieetit ovat siis painonpudotuksen jatkuvuuden kannalta parempia kuin äkillinen tai nopea dieetti.

Painonpudotuksen vaikeuteen voi olla syynä myös se, että evoluutio on ikään kuin ohjelmoinut meihin ominaisuuden, joka saa meidät haluamaan energiapitoisia ruoka-aineita kuten sokeria ja rasvaa. Herkkujamme ovat siis makeat ja rasvaiset ruuat, koska niistä saa paljon energiaa – tämä on ollut tärkeää aikoinaan. Laihduttajan pitää välttää tällaisia ruokia ja se on usein kovin vaikeaa.

Myös ikä vaikuttaa aineenvaihduntaan siten, että iäkkäillä aineenvaihdunta hidastuu. Vanhempana voi siis olla vaikeampaa laihduttaa.

Kalorien Saanti On Entistä Helpompaa!

Nykyaikana on myös tarjolla monenlaisia kaloripommeja, joita entisaikoina ei ollut helposti saatavilla. Erilaiset sokeriset mehut ja virvoitusjuomat sisältävät paljon enemmän energiaa, kuin olisi tarpeen ja monet elintarvikkeet sisältävät myös erilaisia piilorasvoja.

Lisäksi monenlaiset teolliset ja prosessoidut elintarvikkeet muuttuvat ihmisen elimistössä helpommin energiaksi, kuin vähemmän jalostetut ruoka-aineet.
Nykyisin voit siis nauttia kulutukseesi nähden liikaa energiaa paljon nopeammin ja helpommin kuin entisaikoina.

Muista Tavoite ja Valitse Itsellesi Sopiva Menetelmä

Ennen laihdutuksen aloittamista on etsittävä itselle sopiva menetelmä, joka sisältää ruokavalion, liikkumisen ja mahdolliset laihdutusvalmisteet. Mieti siis etukäteen miten ja milloin olet valmist toteuttamaan suunnitelmaa. Mieti myös mikä motivoi sinua kaikkein eniten, sillä tarvitset hyvän syyn, joka muistuttaa sinua siitä miksi olet laihduttamassa.

Kun laihdutus on vaikeaa ja paino ei putoa tai olet nälkäinen, niin muista tavoitteesi. Pidä vaikka motivaatiokuvaa tai tavoitekuvaa jääkaapin ovessa muistuttamassa!

 

Muistettava on myös se, että jokaisen oma keho ja aineenvaihdunta toimii omalla tavallaan ja jokainen yksilö on erilainen. Toiset meistä voivat laihtua helpommin ja nopeammin kuin toiset. Monet meistä lihovat myös helpommin kuin toiset. Myös ikä ja liikkuminen vaikuttavat sekä lihomiseen, että laihtumiseen.