Laihduttaminen Ilman Ruokavalion Muutosta – 5 Vinkkiä

laihduttaminen ilman ruokavalion muutostaOnko laihduttaminen ilman ruokavalion muutosta mahdollista?

Yksinkertainen vastaus tähän kysymykseen on, että se on mahdollista.

Voit esimerkiksi lisätä liikuntaa ja energian kulutustasi, jolloin voit laihtua ilman ruokavalion muutosta.

Monimutkaisemmaksi asian tekee yksinkertaisesti se, mitä syöt? ja millainen ruokavaliosi on tällä hetkellä?

Jos tämän hetkinen ruokavaliosi sisältää paljon energiapitoisia herkkuja ja energian kulutuksesi, kuten liikunta on vähäistä, niin mahdollisuus laihdutukseen ilman ruokavalion muutosta on huonompi. Jos siis syöt paljon energiapitoista ruokaa, etkä tahdo tehdä muutoksia ruokavalioosi ja liikkumiseesi, niin mahdollisia vaihtoehtoja tällöin voivat olla erilaisten laihdutusvalmisteiden, kuten rasvasieppareiden ja aineenvaihdunnan kiihdytystä lisäävien laihdutustuotteiden kokeileminen.

Jos ruokavaliosi ei kuitenkaan ole ylettömän energiapitoinen, vaan melko tavallisen normaali ja energiankulutuksesi liikunnan muodossa on vähäistä, niin silloin liikunnan lisäämisellä voit onnistua laihduttamaan, ilman ruokavalion muutosta tai dieettiä.

5 Vinkkiä – Tehosta Energiankulutusta, Aineenvaihduntaa ja Laihdutusta:

1. Kuuntele innostavaa musiikkia

Kuntoillessa kannattaa kuunnella innostavaa musiikkia. Tutkimus on nimittäin osoittanut, että se voi lisätä rasitusta jopa 20 prosentilla. Lykkää kuulokkeet korviin lenkillä, tai kokeile musiikin tahdittamia ryhmäliikuntatunteja.

2. Kokeile lyhyitä treenejä

Tuntuuko ajatus liikunnan aloittamisesta työläältä? Kokeile edes pieniä pyrähdyksiä. Jos uskot, ettet jaksa tunnin lenkkiä, kokeile aluksi vaikka kymmentä minuuttia. Siihen riittää taatusti aikaa, ja todennäköisesti myös voimia. Voi myös olla, että kymmenen minuutin jälkeen mieli tekeekin jatkaa vähän pidempään.

3. Nuku riittävästi

Liian lyhyet yöunet sotkevat elimistön hormonitasapainoa. Nälkähormoni greliinin pitoisuus voi nousta, ja kylläisyyshormoni leptiinin määrä puolestaan laskea. Noin 7-8 tunnin uni on jo riittävän pitkä pitämään hormonitasapainon kohdallaan, ja näin nälän hallinta on helpompaa.

https://www.iltalehti.fi/laihdutus/a/2014071118482138

 

4. Vaikka et muuttaisi ruokavalioasi, niin voit ehkä muuttaa ruokailurytmiäsi

Laita ruokailurytmisi kuntoon ja opettele itsellesi sopiva ruokailurytmi. Syö säännöllisesti useampia kertoja päivässä, niin et nälkäisenä syö enempää kuin on tarpeen. Se on muutenkin terveellistä sillä esim. verensokeri arvosi pysyvät tasaisempana ja pysyt tasaisen energisenä koko päivän. Säännöllinen ruokailurytmi auttaa laihduttamaan ilman ruokavalion muutosta.

 

5. Huolehdi nestetasapainosta ja juo enemmän vettä

Vedenjuonti on yksi parhaista tavoista parantaa aineenvaihduntaa. On osoitettu, että 1,5 litraa vettä voi auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa 30 %.

Veden lämpötila oli 22–37 celsiusastetta, eli se oli lämmintä tai lievästi kuumaa. Tämä on tärkeää, sillä tällaiset lämpötilat pakottavat elimistön tekemään kovemmin töitä palauttaakseen normaalin lämpötilansa.

Kokeeseen osallistuneet ihmiset sanoivat myös tunteneensa olonsa energisemmiksi. Tämä on hyvin positiivista, jos sinun on vaikea aloittaa liikuntarutiinia jatkuvan väsymyksen takia.

Jos haluat saada parhaat hyödyt irti vedenjuonnista, suosittelemme juomaan päivittäiset kaksi vesilitraa lämpimänä tai kuumana. Se voi olla aluksi hieman vaikeaa, mutta muutamassa viikossa olet jo tottunut siihen.
https://askelterveyteen.com/auttaako-vedenjuonti-laihtumaan/

 

Laihduttaminen ilman ruokavalion muutosta tai dieettiä on siis helpointa aloittaa lisäämällä liikuntaa ja energiankulutusta.

 

Helppoja tapoja lisätä liikuntaa ovat esimerkiksi:

  • kävely, hiihto ja hölkkä
  • naruhyppely
  • pyöräily
  • tanssi
  • uinti
  • venyttely, jooga ja pilates
  • nurmikonleikkuu ja puutarhatyöt

 

Laihduttaminen ja painonpudotus ilman dieettiä tai ruokavalion muutosta on siis yleisesti ottaen mahdollista ja paras tapa siihen on lisätä liikuntaa. Mikäli ruokavaliosi ei sisällä herkkuja ja ylimääräistä energiaa, niin silloin liikunnan lisäämisellä todennäköisesti tulet laihtumaan.

Mikäli ruokavaliosi on jo ennestään lihottava, niin silloin laihduttaminen pelkästään liikunnan lisäämisellä ja ilman ruokavalion muutoksia on paljon vaikeampaa, joten suositeltavaa on lisätä liikuntaa ja tehdä myös muutoksia ruokailuun.