8 Vinkkiä – Miten Pysyä Hoikkana?

Miten pysyä hoikkana ?

miten pysyä hoikkana

Jos laihduttaminen on vaikeaa, niin vaikeaa on monesti myös pitää saavutettu uusi alhaisempi paino.

Amerikkalaisten tilastojen mukaan tavallinen laihduttaja saa kahdessa vuodessa takaisin noin 66 prosenttia laihduttamastaan painosta.

Tämän ei kuitenkaan tarvitse pitää paikkansa, jos noudatat tiettyjä elämänohjeita. Ohjeet perustuvat tutkimukseen, jossa seurattiin hieman yli kolmen tuhannen amerikkalaisen painonpudotusta ja elämäntapoja 10 vuoden ajan.

Amerikkalainen Obesity Society esitteli hiljattain tämän tutkimuksen, jonka perusteella listattiin 8 hyvää vinkkiä, joiden avulla voi pitää painonsa kurissa – myös laihduttamisen jälkeen.

Tässä vinkit sinulle!

 

8 vinkkiä kuinka pysyä hoikkana:

1. Seuraa mitä syöt, eli pidä päiväkirjaa siitä mitä syöt. Kiinnitä huomiota kaloreihin ja rasvaan, laske niitä ja vertaa kulutukseen.

2. Punnitse itsesi ainakin kerran viikossa.

3. Älä jätä aamiaista väliin.

4. Jätä pikaruoka (hampurilaiset, pizzat, grilliruat) pois, tai syö ainakin harvemmin kuin kerran viikossa.

5. Vältä ravintolaruokien syömistä. Tavanomainen ravintolaruoka on usein kaloripitoisempaa tai sorrut helposti lihottavampaan vaihtoehtoon.

6. Syö säännöllisesti tasainen annos ruokaa. Älä syö liikaa esimerkiksi viikonloppuisin tai juhlapyhinä.

7. Kuluta vähemmän kuin 10 tuntia viikossa television katseluun. (Nykyisin tähän voisi päteä myös tietokoneella oleminen.)

8. Kuntoile päivittäin ja kuluta kaloreita päivittäin. Harrasta edes jonkinlaista liikuntaa päivittäin.

miten pysyä hoikkana

 

Nämä 8 laihdutusvinkkiä perustuvat siis tutkimukseen, johon osallistui hieman yli 3000 ihmistä. Tutkimuksessa seurattiin heidän painonvaihtelua ja elämäntapoja noin 10 vuoden ajan.

Artikkelin lähde: rodale.com -8 ways lose weight and keep it