Kaali Kalorit – Kaali Sopii Laihduttajalle

Kaali on edullista superruokaa ja sopii hyvin laihduttajalle, sillä se sisältää vähän kaloreita.
Lisäksi kaali sisältää paljon terveellisiä ravinteita.

Kaali on todella edullinen raaka-aine ja sitä on saatavilla ympäri vuoden. Kaupoista saa myös muitakin kaalilajeja, kuin keräkaalta. Esimerkiksi punakaalia, ruusukaalia ja lehtikaalia on nykyisin melkein jokaisen vähänkin isomman kaupan valikoimissa.

Tässä 3 Syytä Miksi Sinun Kannattaa Syödä Enemmän Kaalta

Syy nro 1. Kaali Auttaa Laihduttamisessa

Kaalissa on vähän kaloreita, mutta se täyttävää ruokaa. Sadassa grammassa kaalia on noin 22-28 kaloria. Kaali sisältää vähän hiilihydraatteja, mutta paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua. Kaali on hyvin vesi- ja mineraalipitoinen ja sen syöminen kiihdyttää myös aineenvaihduntaasi, jolloin kehostasi poistuu ylimääräistä nestettä, mikä puolestaan vähentää turvotusta ja painoasi.

 

Syy nro 2. Kaali auttaa ruoansulatusta

Kaali auttaa ruoansulatusta, sillä se sisältää runsaasti kuituja, jotka edistävät ruoansulatuksen toimintaa.
Se auttaa ihmisiä, jotka kärsivät ummetuksesta. Kaalimehu on auttanut ihmisiä, jotka ovat kärsineet närästyksestä ja vatsahaavoista. Kaali siis auttaa ruoansulatuksen toiminnan ylläpidossa ja voi jopa ehkäistä suolistosairauksien syntymistä.

Syy nro 3. Kaali pitää terveenä

Kaalissa on paljon C-vitamiinia, A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia ja terveellisiä flavonoideja. Se sisältää myös B-ryhmän vitamiineja sekä E- ja K-vitamiineja. Lisäksi kaalissa on eri kivennäisaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, mangaania, rautaa ja seleeniä.
C-vitamiini ja flavonoidit pitävät kehosi vastustuskykyisenä ja muut vitamiinit ja kivennäisaineet edistävät terveyttäsi moni eri tavoin.
A- Vitamiini on puolestaan tärkeää esim. näölle ja iholle. Kaali sisältämät kuidut voivat myös auttaa alentamaan kolestrolia. Kaali sisältää myös paljon kalsiumia, joka vahvistaa hampaitasi ja luustoa.

 

kaali puput

Muista, että kypsentäminen vähentää kaalin sisältämiä vitamiinejä, joten syö kaali mieluiten raakana. Raakaa kaaliraastetta voit pehmentää esimerkiksi ”hakkaamalla” sitä peruna-nuijalla, jolloin kaali mehustuu ja pehmenee. Myös suolaa ja terveellistä ruokaöljyä voi hieman lisätä, mutta laihduttajan täytyy käyttää niitä maltillisesti. Laihduttajan tulee myös välttää paljon kaloreita sisältävien salaattikastikkeiden käyttöä kaalisalaatin kanssa.

Raaka punakaali sisältää enemmän vitamiinejä, flavonoideja ja hivenaiheita, kuin vihreä keräkaali.

Ilmavaivoista kärsivän kannattaa kokeilla kaaliruokien kanssa esim. kuminaa, persiljaa ja inkivääriä, sekä kokeilla kaaliraasteen maustamista myös sitruunamehulla tai valkosipuliöljyllä.

Kaali siis auttaa monin tavoin terveyden ylläpitämisessä ja on todellista superruokaa myös laihduttajalle.

 

Lähteinä mm: yle, finelli, popsugar

 

Keräkaali sisältää vähän energiaa ja siksi sitä voi syödä aina kun on nälkä. Lisäksi kaalessa on paljon c-vitamiinia ja kuituja. Katso laihdutuskeiton ohje kaalikeittodieetti sivulta.

Yksi Kommentti