14 Vinkkiä Miten Vähentää Kaloreita Helposti

miten vähentää kaloreita

Nykyisin elämme yhteiskunnassa, jossa suurin osa väestöstä voisi laihduttaa muutaman kilon. Vaikka laihduttaminen voi olla hyvin haastavaa, niin aina ei ole tarpeen noudattaa tiukkaa dieettiä tai ruokavaliota, jotta kilot karisevat ja näet vaa’alla pienempiä lukemia.

Kuinka vähentää kaloreita? Yksinkertaisilla elämäntapojen muutoksilla kaloreiden vähentäminen onnistuu melkein huomaamatta. Voit vähentää huomattavan määrän kaloreita ilman dieettiä. Laihdutus vähillä kaloreilla onnistuu ilman itsesi liiallista piinaamista tai, että sinun täytyy rajoittaa ankarasti ruoan saantiasi.

Vähennä kaloreita näillä ohjeilla:

1. ALENNA STRESSITASOASI

Monet ihmiset turvautuvat ruokaan, kun he tuntevat olonsa stressaantuneeksi tai ahdistuneeksi, oletko yksi heistä? Stressin määrän vähentäminen elämässäsi voi vähentää syömiesi kalorien määrää.

2. JÄTÄ LAUTASELLESI MUUTAMA SUUPALA

Ehkä vanhempasi moittivat sinua siitä, että jätit ruokaa lautasellesi, mutta sinä päätät siitä nyt.  Jätä muutaman suupalan lautasellesi jokaisella aterialla. Parempi vaihtoehto on tietysti ottaa lautaselle vain se minkä syöt, mutta etenkin noutopöydät saavat useimmat meistä ottamaan enemmän ruokaa lautaselle, kuin olisi tarpeen.

3. VALITSE PIENEMPI

Sen sijaan, että tilaisit ison ranskalaisen ja ison juoman, ota keskikokoinen. Sen sijaan, että söisit suurimman viipaleen pizzaa, ota pienempi. Myös pienemmässä latte-kahvissa on vähemmän kaloreita kuin suuremmassa.

4. VÄLTÄ SYÖMISTÄ RUUDUN ÄÄRESSÄ

Syö pöydän ääressä ilman häiriötekijöitä. Televisiota tai tietokonetta katsellessasi syöt huomaamattasi enemmän. Kiinnitä huomiosi ruokaan, kun syöt.

5. OTA PUOLET ATERIASTASI MUKAAN

Useimmat ravintolat tarjoavat enemmän ruokaa kuin ihminen tarvitsee. Useinmiten ravintolasta on mahdollista otaa osa annoksesta ns. kotipakettiin, joten ota puolet annoksestasi mukaan ja syö se lounaaksi seuraavana päivänä.

6. KÄYTÄ PIENEMPIÄ LAUTASIA

Tutkimusten mukaan ihmiset syövät vähemmän ruokaa, jos he syövät pienemmältä lautaselta.

7. KOKEILE KUKKAKAALIRIISIÄ TAVALLISEN RIISIN SIJAAN

Riisissä ei ole paljon makua. Kukkakaaliriisissä on huomattavasti vähemmän kaloreita ja se jäljittelee melko hyvin perinteistä riisiä. Kokeile myös spagetin sijaan suikaloituja vihanneksia. Kasvikset sisältävät useimmiten vähemmän kaloreita, kuin viljatuotteet. Ne sisältävät myös vähemmän hiilihydraatteja.

laihdutus vähillä kaloreilla

8. LAITA SIPSIT KULHOON

Laita sipsit, keksit ja muut välipalat kulhoon. Vältä syömistä suoraan pussista. Syöt vähemmän, jos päätät jo ennen syömistä, kuinka paljon aiot syödä.

9. JÄTÄ YKSI RUOKALAJI POIS, KUN SYÖT RAVINTOLASSA

Sen sijaan, että tilaisit pihvin, ranskalaiset ja salaatin, jätä ranskalaiset pois. Jätä yksi ruoka-aine pois, kun syöt ulkona ja syöt vähemmän.

10. TARKKAILE MITÄ JUOT

Juomissa voi olla paljon kaloreita. Vesi on paras juoma. Sitä kehosi haluaa ja se on kaloriton.

11. LOPETA SYÖMINEN, KUN VATSASI ON SOPIVAN TÄYNNÄ

Sinun ei tarvitse syödä, kunnes vatsasi on aivan täynnä. Kun et ole enää nälkäinen, lopeta. Selviät

hengissä seuraavaan ateriaan asti. Siihen ei ole pitkä aika. Pystyt siihen.

12. LUE ELINTARVIKKEIDEN ETIKETIT

Joissakin elintarvikkeissa on enemmän kaloreita kuin luuletkaan. Lue etiketti kaikesta, mitä aiot syödä.

Valitse viisaasti.

13. JÄTÄ LEIPÄ POIS JA TEE SALAATTI

Hankkiudu eroon varsinkin vaaleasta leivästä ja syö salaattia voileivän sijaan.

14. NUKU ENEMMÄN

Kun olet univajeessa, olet nälkäisempi ja kontrolli ruuan suhteen on huonompi. Mene nukkumaan ajoissa ja pyri nukkumaan joka yö kunnolliset yö-unet. Nuku kunnolla pitkään ja syöt vähemmän. Mikä voisi olla helpompi tapa laihduttaa?

 

Kalorien vähentäminen ja laihdutus voi olla helppoa! Teetkö siitä turhan vaikeaa?

Kuka tahansa voi tehdä ja toteuttaa näitä yksinkertaisia muutoksia tapoihinsa. Ne johtavat lopulta siihen, että syöt vähemmän kaloreita.

 

Monissa tapauksissa syöt luonnostaan vähemmän ilman, että edes yrität.

Anna näille helpoille vinkeille reilu mahdollisuus ja tulet pitämään tuloksista.