Tällä laskurilla voit  muuntaa kalorit jouleiksi ja joulet kaloreiksi. Muunnin laskee myös kilokalorit kilojouleiksi ja
kilojoulet kilokaloreiksi.

Syötä lomakekenttään  määrä ja klikkaa joko ”laske/päivitys” näppäintä tai siirrä kursori eri kohtaan, niin muunnin / laskuri laskee kalorit ja joulet.

kalori joule

Mistä Kalori-yksikkö on Peräisin?

Kalori (tunnus cal) on vanha energian yksikkö, jonka nimi tulee latinan sanasta calor ”lämpö”. Sitä on käytetty lämpöenergian yksikkönä, mutta nykyään se on virallisesti poistettu käytöstä, sillä SI-järjestelmässä joulea käytetään kaikkien energianmuotojen yksikkönä.

Käytännössä kaloria käytetään kuitenkin edelleen usein ilmoittamaan, kuinka paljon energiaa syntyy elimistön polttaessa tiettyjä ruoka-aineita. Yleiskielessä kaloria käytetään usein virheellisesti kilokalorin sijasta (1 kcal eli 1 000 cal).

Alkuperäisen määritelmän mukaan yksi kalori on lämpömäärä, joka kasvattaa yhden vesigramman lämpötilaa yhdellä celsiusasteella normaalipaineessa.

Kalorin suuruus riippuu siten hieman veden alkulämpötilasta. Eräässä kalorin määritelmässä gramma vettä lämmitetään 14,5 °C:sta 15,5 °C:seen. Tällöin 1 kalori on 4,1855 joulea.

Jotta kalorin ja joulen suhde ei riippuisi mahdollisista epätarkkuuksista, määriteltiin vuonna 1956, että 1 kalori on tarkalleen 4,1868 joulea.

lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalori

Nykyisin siis Joule on virallinen yksikkö, mutta yleiskielessä kaloreita ja kilokaloreita käytetään varsin yleisesti varsinkin ruuan sisältämän energian mittaamiseen.

Laihduttajan onkin syytä olla tietoinen montako kilokaloria hän nauttii päivän aikana ruuan ja juoman muodossa.