Omena Kalorit

omena kalorit

 

Omena Kalorit

Omenan kalorit vaihtelevat hieman ja kalorimäärät vaihtelevat riippuen siitä kuinka makea tai vesipitoinen syötävä omena on. Kotimaisissa omenoissa näyttäisi olevan hieman vähemmän kaloreita, kuin ulkomaisissa omenoissa.

Kuvassa oleva keskiarvo 38 kcal /100g on laskettu kuoritun omenan isoimmasta luvusta (45 kcal)  ja kuorimattoman pienimmästä luvusta (30 kcal).

Keskiarvo omena kalorit ovat: kuorittu noin 40 – 45 kcal / 100 grammaa omenaa ja kuorimaton noin 30 – 40 kcal / 100 grammaa omenaa.

Kuoritun omenan kalorimäärä on noin 5-10 kcal enemmän 100 grammassa omenaa, kuin kuorimattoman.

Omenan hiilihydraatit ovat n. 6-9 grammaa / 100 grammaa omenaa.

Lähteenä tietojen osalta käytetty mm. http://www.fineli.fi/ , sekä joitakin kauppojen antamia tuotetietoja.

 

Omena on terveellinen ja sopii laihduttajalle

Omena on terveellistä mm. sen sisätämien flavonoidien ja kuitujen ansiosta. Flavonoidit toimivat elimistössämme antioksidantteina, jotka ehkäisevät esimerkiksi sydäntauteja ja verisuonitauteja.

Omena on myös hyvä laihduttajalle, koska sen energiapitoisuus on pieni ja se täyttää hyvin vatsaa antaen kylläisen tunteen.

Vanha sanonta kuuluukin: Syö omena päivässä, se pitää lääkärin loitolla.

omenat

Yhden omenan sisältämä kalorimäärä riippuu tietysti omenan painosta ja koosta. Sinun on punnittava se määrä omenaa jonka syöt, jos haluat tietää tarkalleen omenasta saamasi kalorit.

Poista esim. siemenkota ja tee omenasta palasia – punnitse ne ja laske kalorimäärä.

Myös omenaviinietikan sanotaan sisältävän erilaisia hyviä terveysvaikutuksia, joskin tieteellisiä tutkimustuloksia on vähän.

Omena sopii kuitenkin hyvin laidutukseen, sillä se sisältää vähän energiaa ja on hyväksi myös vatsan toiminnalle.