Ananas Laihdutus ja Ananasdieetti

Sopiiko ananas laihduttajalle?

Ananas laihdutus on laihdutuskeino tai dieetti, joka pääosin perustuu ananaksen nesteitä poistavaan vaikutukseen. Ananaksessa sanotaan myös olevan aineita ja entsyymejä, jotka puhdistavat elimistöä. Ananas sisältää myös paljon kuituja ja melko vähän kaloreita (56 kcal/100g kuorittua ananasta), joten se on siis myös laihduttajalle erittäin sopiva hedelmä.

ananas dieetti

Ananasta voi siis käyttää laihduttamiseen eri tavoin ja ananaksen käytöstä laihdutukseen onkin kehitelty muutamia erilaisia ananasdieettejä.

Ananas Dieetti

Suomessa melko tunnetuksi on tullut ananasdieetti, joka on esitelty Toivo Rautavaaran dieettikirjassa. Tämän ananasdieetin kehittelivät Inga ja Sten Hegeler. Tässä ananasdieetissä syödään kahtena päivänä pelkästään ananasta. Kahtena päivänä syödään aamupalaksi, lounaaksi, välipaloiksi, päivälliseksi ja iltapalaksi tuoretta ananasta. Myös riittävästä nesteiden saannista kannattaa varmistua, juomalla runsaasti vettä.
Muina viikon päivinä syödään nykyisen karppausruokavalion mukaisia ruokia, erityisesti hiilihydraatteja vältellen. Vanhassa ohjeessa siis oltiin jo karppaamisen jäljillä, joskaan karppaamisesta ei tietystikään vielä puhuttu.

Tämän ananasdieetin  sanotaan vähentävän painoa jopa 1kg/päivä (aluksi ainakin lähinnä nesteitä) ja kuukaudessa jopa 10 kiloa.

ananas laihdutus

Kuivattu ananas on hyvä ja vähäkalorinen vaihtoehto naksu iltanapostelijalle, jos sen pintaa ei ole sokeroitu.

Yhteenveto ananas dieetistä

 • Inga ja Sten Hegelerin ananasdieetti perustuu siis siihen, että kahtena päivänä viikossa syödään pelkkää ananasta.
 • Ananasdieetin yksityiskohtaisen ohjeen löytää Toivo Rautavaaran dieettikirjasta.
 • Ananasdieettin teho perustuu tiukkaan ruokavalioon ja ananaksen nesteitä poistavaan vaikutukseen.
 • Periaatteessa dieetissä syödään kahtena päivänä vain ananasta ja muina päivinä atkinsin dieetin tapaan etupäässä lihaa ja kalaa.
 • Rautavaaran kirjassa sanotaan, että menetelmällä voisi saada kuukaudessa 10 kiloa ylipainoa pois.

Rautavaaran dieettikirjaa ei taida enää saada muualta kuin antikvaari kaupoista, joten paras nykyaikainen vaihtoehto lienee seuraava ananasmehuun perustuva dieetti, johon hyvät ohjeet löydät Vogelin sivuilta. Linkki sivuille on hieman alempana.

 

Ananas laihdutus menetelmä 2. – Ananasmehukuuri

Tämä dieetti kestää 5 päivää ja sen aikana ei tarvitse kärsiä nälästä. Ananasmehukuuri perustuu luontaistuotteisiin (Biotta ananasmehu, Molkosan, Cynara-tipat, Paastotee, Vogelin luomu-mysli).

 

Viiden päivän ananasmehukuurin ohjeen ja ateriavaihtoehdot löydät Vogelin sivuilta (josta myös allaoleva lainaus) tästä linkistä Vogelin sivulle  -> Vogelin ananasmehukuuri ja ohjeet .

Ananaskuurin jälkeen olemuksesi ja olosi on keveämpi. Kuuri on loistava mahdollisuus terveellistää omia ravitsemustottumuksia! Olemme saaneet hyvää palautetta kuuria kokeilleilta. Kuuri on koettu helpoksi ja paino on pudonnut 5 päivän aikana 1,5 – 4,5 kiloa.

 

Ananas laihdutus on siis laihdutustapa, jossa käytetään hyväksi ananaksen nesteitä poistavaa vaikutusta. Lyhytaikaisessa laihdutuksessa merkkittäviä vaikutuksia ovat turvotuksen väheneminen ja muutaman kilon nopea painonpudotus.

Mikäli haluat pitempiaikaisia vaikutuksia, niin ananas laihdutus kannattaa toteuttaa osana vähähiilihydraattista ruokavalioa tai laihdutuksen aloituksena, jonka jälkeen jatketaan laihdutusta vähähiilarisella ruokavaliolla.

 

6 Kommenttia

 1. Johanna
 2. admin
 3. mika
 4. mika
 5. jepulis
 6. jepulis